Tein tuossa kinkkusarvia pitkästä aikaa. Ne oli ennen aina niin hyviä, (ja on vieläkin) että niitä piti olla melkein joka päivä tekemässä lisää. Valmistuvatkin niin helposti ja käden käänteessä.

1799481.jpg

Ohje:

0,5 l maitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

100 g voita tai margariinia

1,5 l vehnäjauhoja

3 dl juustoraastetta

Täyte:

250 g kinkkukuutioita

200 g sulatejuustoa (maustamatonta)

(persiljaa)

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.

2. Lisää sitten suola, rasva ja noin puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja sen jälkeen loput jauhoista pienissä erissä koko ajan taikinaa vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

3. Anna kohota noin 10 minuuttia.

4. Valmista sillävälin täyte. Sekoita sulatejuusto ja kinkkukuutiot keskenään ja mausta halutessasi persiljasilpulla.

5. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse niistä pyöreitä n. 2,5mm paksuisia levyjä. Jaa kukin levy taikinapyörällä 8 osaan.

6. Laita täytettä jokaiselle sektorille noin 1 ruokalusikallinen ja kääri sitten sarven muotoon aloittaen leveämmästä päästä.

7. Kohota liinan alla ja voitele kananmunalla, ripottele päälle juustoraastetta.

8. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.