Tekaisin tuossa taannoin tuttavan pojan rippijuhlille muutaman kakun ja tässä toinen voileipäkakku. Tässä kakussa on kinkkutäyte ja kostutuksena on käytetty lihalientä. Mielestäni tuo kinkkutäyte on niin ylivoimaisen herkullinen, ettei sen kaveriksi tarvitse juuri muuta väliin laittaa. Joskus olen yhteen väliin laittanut italiansalaattia, mutta tämä kakku siis pelkällä kinkkutäytteellä, jonka ohje kuvan alla. Leipänä on käytetty tummaa sekavuokaleipää. (leipomosta ostettua) Korsitelu on hieman askeettinen, mielikuvituksen puute meinaa aina iskeä näiden voileipäkakkujen kohdalla. Varsinkin pienet kakut tuntuu olevan hankalia koristeltavia. Hyvää oli kuitenkin ollut ja sehän on pääasia!

1840794.jpg

Kinkkutäyte:

(Tästä määrästä riittää yhteen isoon kakkuun tai kahteen pieneen)

400 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g palvikinkkua

½ punainen paprika

½ keltainen tai vihreä paprika

1-2 rkl sinappia

n. 1 dl sinappikurkkusalaattia

½ rkl sitruunan mehua

mustapippuria maun mukaan

1. Kuutio kinkku pieniksi kuutioiksi. Pese paprikat ja kuutioi myös ne pieniksi. Voit myös silputa paprikat ja kinkun tehosekoittimella, jolloin täytteestä tulee enemmän tahnamainen. Tähän voi myös halutessaan lisätä hienonnettua sipulia maun mukaan.

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon kaikki täytteen ainekset, mausta maun mukaan.