Taisin tuossa mainitakin, että pitänee tehdä viikonlopuksi sellainen 2 munan testikakku, johon saan uutta koripunostyllaani kokeilla. Tuli sitten samalla kokeiltua kotitekoista kinuskikuorutustakin kakun päälle. Se onnistui todella hyvin erittäin epäileväisistä ennakko odotuksista huolimatta. =) Koripunosreuna olikin sitten jo toinen juttu... ihan kohtuullinen siitä tuli näin ensikertalaiseksi, mutta hieman parantamisen varaa jäi kyllä. No, mutta tämähän olikin vain testikakku... astetta paremmat päiväkahvit tänään ja taisi tuossa tulla semmoinen nelisen vuotta yhteistä taivalta ukkokullan kanssakin täyteen tänään...

1844952.jpg

Tässä vielä lähemmin kuvaa noista koristeista, jotka siis esittävät pihlajan oksia. Lehdet ja marjat on tehty marsipaanista.

1844953.jpg

ja toiselta puolelta

1844956.jpg

Tässä sitten kakku ennen koristeita

1844971.jpg

ja vielä tuota reunaakin hieman, vaikkei siitä kovin kuvauksellinen tullutkaan

1844968.jpg

Tämä siis oli ihan perus kahden munan kakkupohja. Kostutukseen meni 1 ½ dl sokerilla maustettua maitoa. Välissä on testitäyte, jonka ohje alla. Lisäksi laitoin väleihin yhden mössätyn banaanin. Pursotuksiin käytin flora vispiä, joka teki tepposet minulle. Huomasin jo vaahdotusvaiheessa, ettei se ollut ihan normaalin oloista ja siitä tuli aika löysä vaahto. Tätä ei ennen olekaan tapahtunut, mutta kertahan se on ensimmäinenkin. Ihan hyvin kuitenkin sain nuo pursotukset onnistumaan olosuhteisiin nähden. =)

Suklaa-rahkatäyte:

1 prk vaniljarahkaa (200g)

2 dl vispikermaa

4 rkl kaakaojauhetta (van houten)

2 rkl sokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitten rahka vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää kaakaojauhe siivilän läpi vaahtoon ja sekoita. Mausta sokerilla maun mukaan.

Tässä vielä tuo kinuskin ohje:

2 dl kermaa

1 ½ dl fariinisokeria

1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Keitä sitten seosta koko ajan kevyesti hämmentäen noin 10 minuuttia kunnes seos on sakeaa.

3. Anna jäähtyä hieman ennen kuin kaadat kakun päälle.

Huom! Yllä olevasta ohjeesta riittää 4 munan kakkuun.