Tein Riisimuropalojen kanssa samalla näitä rommitryffeleitä. Ne vain olivat yön pakastimessa odottamassa viimeistelyä, jonka sitten tuossa juuri värkkäsin. Meinasi mennä ihan pipariksi, kun vahingossa unohdin suklaan liian pitkäksi aikaa mikroon. Onneksi se ei ehtinyt mennä pilalle, vaan sain sen hienosti tasaiseksi kunhan se vähän jäähtyi. Olkaamme siis varovaisia suklaan sulatuksen kanssa, varsinkin jos sen mikrossa sulattaa! Alla on minun käyttämäni ohje, muokkasin alkuperäistä ja suluissa on alkuperäisen ohjeen raaka-aineet.

1793912.jpg

Ohje:

175 g tummaa suklaata

2 rkl tummaa rommia (manteli- tai appelsiinilikööriä)

40 g suolatonta voita

50 g tomusokeria

25 g mantelirouhetta

25 g hasselpähkinäjauhetta

(50g mantelirouhetta)

maitosuklaata kuorruttamiseen (200g)

(Itse käytin siis tuon 50g mantelirouheen sijasta 25 g hasselpähkinäjauhetta ja 25g mantelirouhetta)

1. Laita tumma suklaa ja rommi kulhoon. Sulata vesihauteessa koko ajan hämmentäen, sekoita hyvin.

2. Lisää voi joukkoon ja sulta hämmentäen. Lisää hasselpähkinäjauhe, mantelirouhe ja tomusokeri joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Anna seoksen kiinteytyä jääkaapissa hieman ja motoile sitten siitä 24 palloa.

4. Laita pallot leivinpaperoidun leikkuulaudan päälle ja laita pakstimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Jos haluat pyöritellä pallot kaakaojauheessa tai tomusokerissa, älä pakasta niitä vaan pyörittele ne kosteina. Niin jauhe tarttuu paremmin.

5. Sulata maitosuklaa noin 40 asteiseksi ja kasta pallot yksitellen suklaaseen. Aseta ne sitten leivinpaperin päälle kuivumaan. Jos haluat koristellä nonparelleilla tai pähkinärouheella, koristele ennen kuin suklaa on jähmettynyt.

6. Laita tryffelit konvehtipapereihin ja tarjoile!