Ystävätär tilasi toimistolle vietäväksi pari kinuskikakkua. Niin kovin ihastui tuohon testikakkuun, jonka viime viikonloppuna tekaisin. Tein sitten samalla periaatteella hänelle kakut, täytekin on lähes sama, vaihdoin vain banaanin mansikoihin. =) Yllätyksekseni minulle selvisi myös syy siihen, miksi hän kakkuja toimistolle olisi viemässä. Olivat pirut menneet naimisiin salaa kaikilta. Siinä vaiheessa tosin oli enää hyvin vaikea koristusta alkaa muuttamaan, mutta yritin tehdä hieman juhlallisemman näköiset. Alunperin luulin, että hän muuten vain haluaa viedä kakkua toimistolle... pyh... minä se aina oon niin hyvä luuloinen...mennä nyt salaa naimisiin...Pah!

1867652.jpg

1867656.jpg

Tämän näköisiä räpellyksiä niistä sit tuli, neilikoita ja gerbera...

1867653.jpg

Näissä siis on molemmissa ihan perus 6 munan pohja. Välissä on suklaarahkaa, johon lisäsin sauvasekoittimella soseutettuja mansikoita ja yhden liivatelehden. Kostutus sokeroidulla maidolla. Pursotukset on floravispillä tehtyjä, joka tällä kertaa toimi erittäin hyvin sikamaisesta kuumuudesta huolimatta. Kuumuus johtuu siitä, että meillä on ollut täällä kaksi päivää viinimarjamehu tehdas pystyssä puuhellan voimin ja sehän tietty on nostanut kämpän lämpötilan trooppisille lukemille. Floravispi pysyi hyvin kuosissaan, kun jäähdytin kulhon pakstimessa ja sen jälkeen pidin kulhoa koko ajan jäisten kylmäkallejen päällä. Hyvin onnistui!

Laitanpa nyt tähänkin sitten vielä tuon täytteen ohjeen:

Suklaarahka täyte: (4 munan kakkuun)

1 prk vaniljarahkaa

2 dl kermaa

1 rkl sokeria

3-4 rkl kaakaojauhetta (van houten)

2 dl mansikoita, soseutettuna

1 liivatelehti

1. Vispaa ensin kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla maun mukaan. Sokeria saa olla ehkä tavallista enemmän, koska aito kaakaojauhe on aika väkevän makuista.

2. Lisää sitten rahka sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaakaojauhe siivilän läpi joukkoon ja sekoita.

3. Soseuta valutetut mansikat sauvasekoittimella ja lisää ne myös täytteen joukkoon. Lisää viimeiseksi sulatettu liivatelehti ohuena nauhana joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Huom! Liivatelehden voi sulattaa mikrossa puolella teholla, muutama sekuntti riittää. Sulattimisen kanssa pitää olla varovainen sillä liivate sulaa todella nopeasti mikrossa ja myös palaa erittäin herkästi!