Nämä helpot ja maistuvat juustopiiraat ovat meillä olleet suuressa suosiossa aina. Lämpiminä ne maistuvat kahvin tai teen kera iltapalalla kerrassaan mainiolta ja usein tuleekin kaikki syötyä samantien.

1916030.jpg

Ohje:

Tarvitset 12 kpl pieniä piirakkamuotteja halkaisijaltaan n. 8cm

Taikina:

250 g vehnäjauhoja ( 4 1/3 dl )

125 g voita

1 kananmuna

1-2 rkl kädenlämpöistä vettä

½ tl suolaa

Täyte:

1 rkl kermaa

1 rkl maitoa

3 kananmunaa

150 g emmental juustoraastetta

150 g polar juustoraastetta

suolaa, pippuria, muskottipähkinää (maun mukaan)

1. Mittaa jauhot kulhoon ja lisää joukkoon hieman pehmennyt voi paloiteltuna. Nypi seos kevyesti.

2. Lisää kananmuna, suola ja ja osa vedestä taikinan joukkoon. Sekoita käsin nopeasti kiinteäksi taikinaksi, lisää vettä tarvittaessa. Taikinan tulee olla kimmoisaa ja irrota kulhon raunoilta.

3. Pane taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin kovettumaan noin 1-2 tunniksi.

4. Valmista täyte, mittaa maito ja kerma kulhoon ja lisää kananmunat. Vatkaa massa kevyesti, siten että kananmunien rakenne menee kunnolla rikki.

5. Lisää mausteet ja juustoraasteet joukkoon. Sekoita hyvin sekaisin.

1916026.jpg

6. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Paina muoteilla taikinasta sopivan kokoiset ympyrät ja painele taikina käsin muotteihin reunoille asti.

7. Laita muotit ennen täyttämistä pellille ja laita sitten n. ruokalusikallinen täytettä jokaiseen muottiin. Ne saavat jäädä hieman vajaiksi, koska täyte turpoaa paiston aikana.

1916032.jpg

8. Paista piiraita 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.