Pitihän sitä minunkin jotain pientä "kepposta" halloweeniksi kehittää, vaikkei sitä meillä mitenkään sen kummemmin vietetäkään. Päätin jo alku viikosta, että teen leivoksia, joissa on Kick-patukoista valmistettu lakritsinen kinuskikurrute. Tänään olikin sitten mukava askarrella leivoksia, kun ulkona tulee lunta tuutin täydeltä, on kylmä ja tuulee. Tämmöisiä ovat sitten meidän perheen halloween leivokset.

2026025.jpg

2026030.jpg

Tein nämä leivokset yhdestä kääretorttulevystä rivileivosten tyyliin.

Unelmakääretorttupohja:

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta (van houten)

1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Nostele jauhot varovasti joukkoon, niin että taikinasta tulee tasaista.

3. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia.

Minä tein leivokset niin, että leikkasin kääretorttulevyn pituussuunnassa kolmeen osaan. Kostutin levyt maidolla, johon laitoin Oboyn kaakaojuomajauhetta. Väliin tein sitruunaisen täytteen.

Sitruuna täyte:

1,25 dl Flora vanillaa

200 g sitruunarahkaa (1 purkki)

n. ½ sitruunan mehu

2 liivatelehteä

1. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi ja lisää joukkoon purkillinen sitruunarahkaa.

2. Halkaise pesty sitruuna ja purista puolikkaasta mehua täytteeseen (älä kuitenkään kaikkea) Sekoita hyvin.

3. Kuumenna loput sitruunamehusta kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin koko ajan. Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa.

Leivoksen kokoaminen tapahtuu samalla periaatteella kuin täytekakunkin kokoaminen. Kostutetulle leivoslevylle levitetään täytettä ja laitetaan sitten päälle toinen kostutettu levy. Itse tein sellaisia leivoksia, joihin tuli täytettä kahteen väliin. Kun olin täyttänyt leivoksen, laitoin sen vielä jääkaappiin, jotta täyte ehtii kunnolla jähmettyä ennen leivosten viimeistelyä.

Kick-kuorrute:

Tämän ohjeen bongasin Kinuskikissan blogista ja tein siitä puolikkaan annoksen. Itse käytin 6 kpl kick-patukoita, koska meidän kaupassa ei kickejä ollut pusseissa ollenkaan. (Yksi patukka painaa 19g)

125g kick karkkeja/patukoita

1 dl kermaa

1. Paloittele karkit kattilaan ja lisää kerma.

2. Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Anna kinuskin jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sen leivosten päälle.

Kaadoin kinuskin leivosten päälle, niin ettei sitä juurikaan valunut reunoille. Minulla tuo kinuksi oli aika jämäkkää, joten se pysyi hyvin leivoksen päällä ja jähmettyi siihen todella äkkiä. Koristelin sitten reunat flora vispillä ja päälle tein pienet ruusukkeet, joiden keskelle laitoin kaupasta löytämiäni oransseja hedelmäkarkkeja. Sitten leikkasin leivokset sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaaminen sujuu parhaiten kohtuullisen suurella sahateräisellä veitsellä. Veistä kannattaa kuumentaa kuuman veden alla ennen jokaisen palan leikkaamista, siten palat leikkaantuvat todella hyvin eikä kuorrute tartu veitseen kiinni.  Laitoin leivosten alle paperiset vuoat helpottamaan niiden siirtelyä. =) Oli muuten aika herkkuja, sitruunainen täyte ja lakritsikuorrute sopivat mielestäni hyvin yhteen. Kelpasi miehellekin! =)