Tänään onkin meillä ollut urakkaleivontapäivä. Huomenna mulla on nimittäin PartyLiten kynttiläkutsut ja pitäähän sitä vieraille tarjottavaa olla. Tein sitten suolaiseksi tarjottavaksi pieniä pizzoja hieman eri täytteillä, niin löytyy varmasti jokaiselle mieleinen. Kokeilin ensimmäistä kertaa valmiita pizzajauhoja, joihin lisätään vain vesi ja hiiva. Tuli tosi hyvä taikina, erittäin helppo leivottava ja pizzat olivat todella hyvän makuisia. Pizzajauhoista tuli mun suosikki!

Tein myös yhden gluteenittoman pizzan, jonka pohjan ohjeen nappasin Mantan kyökistä. Tuli helposti leivottava pohja ja ihan hyvän makuinenkin, pitihän sitä pikku siivu maistaa. (siitä pizzasta ei ole erikseen valokuvaa, saman näköinen se on kun nämä muutkin)

1976059.jpg

Tässä kuvassa tonnikalapizza, jossa muita täytteitä olivat myös ananas ja jalapenotäytteiset oliivit, taustalla pizzoja, joissa täytteenä pelkästään tonnikala ja ananas.

Ohje:

5 dl Myllynparas Pizzajauhoja

2 dl vettä

15 g hiivaa

Täytteet, joita minä käytin:

kinkkua, tonnikalaa, ananasta, jalapenotäytteisiä oliiveja, yrttimaustettua tomaattimurskaa, juustoraastetta

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon.

2. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.

4. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pieniä pizzoja. Tästä määrästä tulee myös yksi pellillinen, jos haluaa tehdä vain yhden ison pizzan.

5. Levitä ensin tomaattimurskaa pizzojen pohjan päälle. (soseutin tomaattimurskan sauvasekoittimella tasaiseksi) Ripottele myös hieman juustoa pohjien päälle, niin täytteet pysyvät paremmin pizzan päällä.

6. Laita haluamasi täytteet pizzan päälle ja lopuksi vielä juustoraastetta.

7. Anna pizzojen hieman kohota ennen paistamista. (Käytännössä pohjat ehtivät kohta samaan aikaan, kun laitat täytettä pizzojen päälle.)

8. Paista pikkupizzoja 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Pellin kokoista pizzaa paistetaan 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.