Kynttiläkutsujen makeasta sytöväpuolesta vastasi hyydykekakku. Tein sen eilen jääkaappiin valmiiksi hyytymään ja aamulla koristelin aikaisemmin tekemilläni koristeilla. Ohjeen suklaaperhosen valmistukseen löysin Kinuskikissan blogista. Mariannerouheet antoivat kakulle ihan minttuisen maun, oli hyvää!

1978271.jpg

Kuva ei ole paras mahdollinen, ei jotenkin ollut mielikuvitusta yhtään tuon kuvaamisessa. Koristeena siis aikaisemmin tekemiäni suklaalehti, suklaasta tehtyjä kukkasia, tuo perhonen, sekä cashewpähkinä- ja hasselpähkinämurskaa.

1978245.jpg

Perhonen on tehty pandan tummasta suklaasta, koristeena käytetty helmiäisiä sekä hopeakuulia.

1978261.jpg

Tässä vielä noita kukkia ja lehtiä lähemmin.

Tämä ohje riittää 20cm:n halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Ohje:

Keksipohja:

170 g keksejä (esim minttu dominoita tai digestivejä)

30-40 g voita tai margariinia

Täyte:

2  dl maitoa

1 kananmuna

n. 3/4 dl sokeria

4 liivatelehteä

180 g tummaa suklaata

3, 75 dl kermaa

( laitoin lisäksi reilun puoli pussia mariannerouhetta )

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, siten valmiin kakun siirtäminen tarjoilualustalle on helpompaa.

2. Murskaa keksit tehosekoittimella, tai laita ne muovipussiin ja hakkaa kaulimella murusiksi.

3. Sulata rasva ja lisää se keksin murujen joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

4. Mittaa maito, kananmuna ja sokeri kattilaan ja kiehauta seos. Jätä jäähtymään siksi aikaa, kun valmistat muun täytteen. (Huom! tästä ei tule sellaista paksua kiisseliä)

5. Vaahdota kerma ja laita liivateet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.

6. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa hellalla.

7. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mikrossa miedolla lämmöllä. Varo polttamasta liivateseosta, se palaa hyvin herkästi mikrossa.

8. Valuta liivate ohuena nauhana maitokiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen.

9. Lisää sitten suklaa joukkoon ja sekoita hyvin koko ajan. Lopuksi lisää vielä kerma koko ajan sekoittaen seoksen joukkoon. (Lisää tässä vaiheessa myös esim. mariannerouhe, tai vaikka suklaarouhetta oman maun mukaan.)

10. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4-5 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.