Tänään oli vaihteeksi leivontapäivä...huh, huh... sata rautaa tulessa pitkin päivää. Tulipa taas tehtyä kaikenlaista hyvää ja nyt on ihan kaikkensa antanut olo. Ehkä hitusen myös ylensyönyt... On ne vaan niin hyviä, siis kaikki ihanat leivontaherkut. Yksi aikaansaannoksistani oli siis broileripiirakka. Tämä on ihan oma sävellys, jonka idea lähti siitä, etä jääkaapissa oli yksi kermapurkki menossa vanhaksi. Sille piti siis käyttöä keksiä. Taas oli myös sellainen päivä, etten millään viitsinyt lähteä kauppaan. Siispä pengoin pakastearkkuni uumenia ja löysin broilerinfileesuikaleita ja wokvihanneksia pussillisen. Niillähän pääsee jo pitkälle =)

2058282.jpg

Pahoittelen jälleen huonoa kuvan laatua. Pitäisi malttaa päivän valolla tuotoksia kuvailla, mutta kun ei malta niin ei malta...koittakee kestää.

Pohja:

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

100 g kylmää margariinia

1 dl kylmää vettä

( n. 1 dl juustoraastetta)

Täyte:

300 g broilerinfilesuikaleita (maustettuja, itsellä tais olla hawaiji marinoituja)

½ pieni keltainen paprika

½ pieni punainen paprika

1 isohko tomaatti

1 pieni sipuli

n. 1/3 pussia wok vihanneksia (vegetarian sweet chili)

2 rkl hunajaa

currya, mustapippuria, grilliausmaustetta sekä broilerimaustetta maun mukaan

2 kananmunaa

2 dl kermaa

n. 3 dl juustoraastetta

1. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Pese paprikat ja pilko ne ohuiksi suikaleiksi. Pese tomaatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

2. Paista kasviksia pannulla kunnes ne alkavat hieman pehmentyä ja lisää sitten joukkoon wok vihannekset ja broilerisuikaleet. Anna kypsyä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Mausta hunajalla ja mausteilla maun mukaan. Toki voit laittaa muitakin mausteita, mainitsin vain ohjeessa ne joita itse käytin. (Minulla oli chili-curryhunajaa, mutta tavallinenkin käy)

4. Valmista seuraavaksi taikina. Mittaa perunasosejauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja rasva kulhoon. (Voit lisätä taikinaan myös n. desin verran juustoraastetta.) Nypi seos murumaiseksi seokseksi. Lisää sitten kylmä vesi joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

5. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja esipaista sitä n. 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

6. Valmista sillä välin kerma kananmuna seos. Sekoita vispilällä kerma ja kananmunat hyvin sekaisin. Lisää halutessasi seokseen hiukan suolaa ja pippuria.

7. Ota piiraspohja uunista ja levitä broileritäyte pohjan päälle. Kaada kerma kananmunaseos broileritäytteen päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

8. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla n. 30 minuuttia.

 

Edit: Tarjoisin tätä piirakkaa Tupperware-kutsuilla ja se meni kaupaksi viimeistä murua myöten, oli tosi maukasta =)