Hedelmäkakku kuuluu ainakin meillä joka jouluiseen perinteeseen, sitä pitää aina olla. Tänä vuonna se on tällainen pieni kakku runsaalla hedelmätäytteellä.

2126221.jpg

Ohje:

200 g margariinia

2 dl sokeria (reilu)

3 kananmunaa

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl rusinoita tai esim. pähkinöitä (käytin hasselpähkinöitä rouhittuna)

1 rasia sukaattia (100g)

1 rasia appelsiininkuori paloja (100g)

1 rasia hedelmämixiä (100g)

( noita hedelmärasioita on kaupoissa pikkuisen eri kokoisia valmistajasta riippuen. Ei haittaa vaikka niitä olisi vähän vähemmänkin. Oman maun mukaan voi laittaa. Myös kirsikat käyvät tähän hyvin)

1. Vaahdota huoneen lämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.

3. Mittaa jauhot kulhoon ja lisää jauhoihin kaikki hdelmäpalat. Pyörittele palat jauhoissa.

4. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että ainekset ovat kunnolla sekoittuneet.

5. Kaada taikina 1½ litran vetoiseen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

6. Paista 150 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 75-90 minuuttia.