Tämä on ehdottomasti parasta lanntulaatikkoa, jota koskaan olen saanut maistaa. Sain tämän ohjeen erään tuttavani vanhalta mummulta. Ohje oli tietenkin muotoa loraus sitä ja hyppysellinen tätä. Viime jouluna olin kuitenkin niin ahkera, että sain päivitettyä ohjeen tälle vuosituhannelle ja nyt ajattelin jakaa sen teidän kanssa. Olkaapas hyvät! =)

2160961.jpg

Ohje:

Tästä tulee 3 pientä rasiaa!

1 kg lanttua

3 kananmunaa

n. 2 dl kermaa (ruokakermaa/maitoa)

1 dl vehnäjauhoja

3 tl suolaa

3 tl sokeria

valkopippuria

pinnalle voi nokareita

1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä niitä runsaassa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä. Huom! Älä laita suolaa keitinveteen.

2. Soseuta lantut muusinuijalla tai sauvasekoittimella. Itse tykkään, että "sopassa saa olla sattumia" joten en tee sosetta sauvasekoittimella, vaan soseutan käsin.

3. Lisää kananmunat, vehnäjauhot ja kerma seokseen. Kaada kermasta ensin vain osa ja loput siten, ettei seoksesta tule kovin löysää. Lantuissa on eroja, joten kerman määrää on vaikea antaa ihan tarkkaan. Jos seos vaikuttaa kovin löysältä, jauhoja voi lisätä hieman.

4. Lisää mausteita maun mukaan.

5. Jaa seos alumiinisiin vuokiin, laita voi nokareita pinnalle ja paista 200 asteessa n. 1 tunti.