Eilisellä kauppareissulla tarttui mukaan pakastealtaasa ruusunmarjasosetta purkki. Siitä sitten aamulla intouduin pientä hyydykekakkua tekemään. Siis tosi pientä, tulin ostaneeksi taannoin tosi suloisen 16cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan. Siihen sitten tein tuon kakun. Tulee juuri sopivan kokoinen tämmöiseen pieneen talouteen. Tästä tuli muuten tosi hyvää! Suosittelen Kieli ulkona

Tämä sose oli siis innoittajani

Ohje:

Pohja:

75 g kaurakeksejä

n. 30 g voita tai margariinia

Täyte:

1 ½ dl flora vispiä tai kermaa

2-3 tl sokeria

50 g maustamatonta tuorejuustoa

½ purkkia (60g) ruusunmarjasosetta

1 ½ tl liivatejauhetta tai 3 liivatelehteä

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 16 cm)

2. Sulata rasva ja murenna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussin sisässä.

3. Sekoita rasva keksinmurujen joukkoon. Painele sitten keksipohja tiiviisti vuoanpohjalle.

4. Vaahdota flora vispi/kerma. Lisää sokeria maun mukaan. Lisää joukkoon myös tuorejuusto ja ruusunmarjasose. Sekoita tasaiseksi.

5. Lämmitä pieni määrä vettä kiehuvaksi. Sekoita siihen liivatejauhe huolellisesti ja anna seoksen tasoittua n. 5 minuuttia.

Huom! ½ tl liivatejauhetta vastaa yhtä liivatelehteä.

6. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella hyvin sekoittaen.

7. Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Tiputtele sitten halutessasi lusikalla ruusunmarja soseesta pieniä sattumia täytteen päälle. Lisää loput täytteestä vuokaan ja tasoita pinta. 

8. Koristele ruusunmarjasoseella. Aloita keskustasta ja pursota soseesta spiraali. Vedä keskustasta ulospäin tikulla kevyesti painaen kuvio kakun pintaan.

9. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa.