Tänään olikin sitten sellainen päivä, ku jääkaapissa ei ollut oikein mitään. Jotenkin on jäänyt kotoa sellainen oppi päähän, että leivinuunin lämmöt on käytettävä aina hyödyksi... siispä kehittelemään sopivaa leivottavaa. Kylmiöstä löytyi muutama omena, oli kermaa purkki ja yksi vaivainen kananmuna. Kaarina Roinisen parhaat kotileivonnaiset kirjasta nappasin piiraspohjan ohjeen ja täytteen kehittelin itse jääkaappini antimista.

Sorry, taas, huonot pimeässä otetut kuvat

Tässä tulee kuitenkin ohjeet:

Pohja:

100 g margariinia tai voita

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

½ tl leivinjauhetta

3/4 dl kermaa

Täyte:

1, 25 dl kermaa

1 prk (á 125g) Alproy soija vaniljavanukasta

1 kananmuna

1-2 tl kanelia

3 omenaa

Lisäksi pinnalle sokeria ja kanelia

1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet.

2. Lisää kerma ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

3. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi.

4. Sekoita kulhossa vaniljavanukas, kananmuna, kerma ja kaneli.

5. Ota taikina jääkaapista ja painele se voideltuun halkaisijaltaan n. 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

6. Kaada täyte pohjan päälle. Lado sitten omenasiivut täytteen päälle aivan vieriviereen. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

7. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 35-40 minuuttia.

8. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Tämä oli todella hyvää. Hiukkasen epäilytti tuo vanukkaan laittaminen, mutta se oli nappi valinta. Antoi ihanasti vaniljan makua piiraaseen Nauru