Tämän ohjeen löysin äidin reseptiarkistosta ja se vaikutti niin mielenkiintoiselta, että oli pakko kokeilla. Kokeilu osottautui erittäin onnistuneeksi, näistä tuli tosi herkullisia. Makean ja suolaisen liitto toimii ja vie kielen mennessään.

Ohje:

(n. 18-20kpl)

(Itse tein nämä muffinipellillä, jossa on aika suuret kolot, kohosivat hyvin, joten ei tarvinnut laittaa koloja täyteen taikinaa.)

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl juoksevaa margariinia

2 dl jugurttia (minulla maustamatonta)

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

50 g juustoa (esim. cheddaria)

n. 1 dl mansikkamarmeladia (paiston kestävää)

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon margariini ja jugurtti.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos taikinaan.

3. Täytä vuoat puolilleen. Paloittele juusto ja upota yksi kuutio jokaiseen vuokaan. Laita jokaisen muffinin päälle myös nokare marmeladia. Annostele loppu taikina vuokiin niin, että ne täyttyvät.

4. Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia. Ripottele tomusokeria jäähtyneiden muffinien päälle.

Nämä todella maistuivat erittäin maukkailta. Juustoa olisi minun makuuni voinut olla jopa hieman enemmänkin. En uskaltanut sitä kovin paljoa laittaa, kun makuyhdistelmä kuulosti niin erikoiselta. Jatkossa sitten tiedän, että voin laittaa ihan reilusti juustoa ja hilloakin ehkä enemmän väliin. Jugurtiksi sopinee mikä tahansa hyvänmakuinen. Mansikkajugurtti voisi sopia oikeinkin hyvin.