Rakas äitimuori täytti pyörietä vuosia muutama viikko sitten ja nyt oli juhlien aika. Juhlissahan pitää toki olla voileipäkakkua, ja paljon. Ainakin meidän suvun juhlissa. Eikä sitä tälläkään kertaa ollut yhtään liikaa, vaikka kakku olikin iso. Punnitsin sen ihan huvikseni ja ilman koristeita kakku painoi 3,5kg. Oli siinä syömistä...vaan oli se kyllä taas niin hyvää!

Teen nykyään voileipäkakut melkeinpä poikkeuksetta Fazerin ruistoast paahtoleivistä, niitä meni tähän kakkuun yhteensä 32 siivua. Kakussa on kolme täyteväliä, joista kahdessa omatekoista kinkkutäytettä ja yhdessä Atrian italiansalaattia.

Kinkkutäyte:

(isoon kakkuun)

1 punainen paprika

½ keltainen paprika

½ vihreä paprika

2 suolakurkkua

400g palvikinkkua

400 g tuorejuustoa (tässä 200g maustamatonta ja 200g yrttipippuria)

n. 100 g kevyt majoneesia

2 rkl sinappia

sitruunapippuria

Kuutioi paprikat, kinkku ja suolakurkut. LIsää tuorejuustot ja majoneesia sen verran, että täyte on sopivasti levittyvää. Mausta sinapilla ja sitruunapippurilla.

Kuorrute on Rainbow ruohosipulituorejuustoa ja majoneesia. Tähän meni 400g tuorejuustoa ja n. 100 g majoneesia. Reunoilla juustoraastetta ja persiljasilppua.

Koristelusta halusin tällä kertaa runsaan. Käytin siihen erilaisia kinkkuleikkeitä, tomaattia, kurkkua, persikkaa, tummia viinirypäleitä, salaattia, herneenversoja sekä cheddarjuustoa.