Äiti juhlii viiskymppisiään lauantaina ja pyysi tekemään juhliin hyviä pikkuleipiä. Muutaman illan surffailin netissä ja Mimmin blogista löytyi montakin hyvän kuuloista ohjetta. Tämä mokkaleipien ohje sitten valikoitui testattavaksi, vaikka olinkin aikonut tehdä jotain helppoa ja nopeaa. Toki helppotekoisia nämäkin olivat, mutta hiukkasen suuritöisiä. Ensimmäisen maistiaisen jälkeen kyllä totesimme koko porukka, että vaivan näkö kannatti ehdottomasti. Nämä ovat ihan älyttömän hyviä!

Ohje:

n. 100kpl valmiita pikkuleipiä

Pohjat:

500 g margariinia tai voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 tl leivinjauhetta

500 g vehnäjauhoja (= n. 9dl)

Mokkakreemitäyte:

1 dl maitoa

1 dl kermaa

½ dl hyvin vahvaa kahvia

2 keltuaista

1 ½ dl sokeria

2 ½ rkl maissitärkkelysjauhoja

200 g margariinia tai voita

Koristeluun:

tomusokeria (n. 400 g ) + kahvia --> kuorrutus

hasselpähkinän sydämiä puolikkaina tai mantelirouhetta

1. Pohjien valmistus: Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon.

2. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää ne sitten taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kovettumaan kylmään. Taikina oli aika löysää, joten sen voi hyvin antaa kovettua vaikka seuraavaan päivään jääkaapissa.

3. Kaulitse taikinasta ohut levy jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta pyöreällä muotilla pikkuleipiä ja paista niitä 170 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi n. 7-10 minuuttia. Varo, palavat helposti.

4. Mokkakreemin valmistaminen: Laita maito, kerma, kahvi, sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelysjauho kylminä kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Nosta sitten kiisseli jäähtymään, sen pitää olla ihan kylmää. (jäähdytä jääkaapissa tai kylmässä vesihauteessa)

5. Vatkaa sillä aikaa rasva vaahdoksi.

6. Yhdistä rasvavaahtoon kylmä kiisseli pienissä erissä koko ajan hyvin sekoittaen. Kiisselin on oltava kylmää ja se on yhdistettävä pienissä erissä rasvavaahtoon, muuten kreemi voi juoksettua!

7. Täytä jäähtyneet pohjat kreemillä. Itse lusikoin kreemin massapussiin ja pursotin täytettä puolelle kekseistä. Sitten vain painoin toisen puolen keksistä päälle. Helppoa, nopeaa ja siistiä.

8. Kuorrtukseen tulevien aineiden määriä en mitannut sen ihmeemmin. Kaadoin kylmää kahvia n. ½ dl kulhoon ja siivilöin tomusokeria joukkoon, kunnes seos oli sopivan paksuista. Kuorrutteen levitin keksien päälle ihan tavallisella voiveitsellä. Koristelin puolikkailla hasselpähkinän sydämillä.

Itse tein tuon yllämainitun ohjeen puolikkaana ja sain siitä tasan 60kpl valmiita täytettyjä pikkuleipiä.