Teki kovasti mieli leipoa hyydykekakkua. Kaupasta ostin mukaan ruisdigestivekeksejä, pari purkkia Aurinkoinen-pilttiä ja lime-sitruunamehua. Jääkaapissa oli jo valmiina floravispiä ja kuviteltu sitruunarahka, jonka puuttumisen huomasin vasta, kun olisin lisännyt sen täytteen joukkoon. Onneksi ystävämme lemon curd pelasti tilanteen. =) Tämmöinen räpellys siitä sitten syntyi.

Tässäpä vielä ohjetta:

Tämä ohje on halkaisijaltaan 19 cm: irtopohjavuokaan

Pohja:

150 g ruisdigestive keksejä

50 g margariinia tai voita

1 prk aurinkoinen-pilttiä

2 rkl lemon curdia

Täyte:

2 ½ dl flora vispiä (1prk)

4 liivatelehteä

½ dl lime-sitruunamehua

n. 1 dl lemon curdia

1-2 tl sitruunaesanssia (sitruunamehua)

Pinnalle:

1 prk aurinkoinen-pilttiä

1 dl lime-sitruunamehua

1-2 tl sitruunaesanssia (sitruunamehua)

3 liivatelehteä

1. Murenna keksit monitoimikoneella tai pane ne pussiin ja hakkaa kaulimella hienoksi.

2. Sulata rasva ja sekoita se keksin murujen joukkoon. Painele sitten keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti. (Voit laittaa vuoan pohjalle ensin leivinpaperin, jolloin valmiin kakun siirtäminen on helpompaa)

3. Sekoita pilttisose ja lemon curd keskenään ja levitä se tasaisesti keksipohjan päälle.

4. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

5. Vatkaa floravispi jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita lemon curd joukkoon. 

6. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

7. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mehuun. Anna liivateseoksen tasaantua muutama minuutti ennen kuin lisäät sen täytteen joukkoon.

8. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.

9. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä ainakin 4-5 tuntia jääkaapissa.

10. Valmista pinnalle tuleva kerros sitten, kun täyte on hyytynyt kunnolla.

11. Sekoita pilttisose ja lime-sitruunamehu tasaiseksi. Kuumenna sitten vielä n. ½ dl mehua kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet.

12. Kaada liivateseos pilttiseoksen joukkoon. Kaada sitten seos kakun pinnalle lusikan kautta, niin se leviää tasaisesti eikä tule ilmakuplia. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

13. Koristele haluamallasi tavalla. Itse spritsasin suklaasta pajun oksia. Pajunkissoiksi laitoin valkosuklaalastuja.

Tästä tuli tosi hyvää ja ihanan raikkaan makuista. Se sitruunarahka olisi, kyllä sopinut tähän oikein loistavasti. Joku oli vaan muistamattaan käyttänyt sen muihin juttuihin. Nolostunut