Näin jonkin aikaa sitten lehdessä aivan älyttömän herkullisen näköisen suklaakakun. Silloin ajattelin, että tuollaista pitää joku päivä tehdä. Nyt, kun se päivä koitti, en tietenkään löytänyt sitä lehteä enään mistään. Ei auttanut muu, kuin paneutua hetkeksi internetin ihmeelliseen maailmaan. Kotilieden sivuilta löysin sopivan kuuloisen ohjeen, jonka mukaan tein pohjan kakkuun. Sen jälkeen googlettelin vähän aikaa sacherkakun nimellä sivuja ja löysin makupalat sivuilta kuorrutteen ohjeen, johon ei tullut yhtään kermaa. Se oli ratkaiseva seikka, koska unohdin kokonaan ostaa kaupasta kermaa.

Alkuperäinen ohje oli suurempi. Tein sen puolikkaana ja kirjoitan tähän ohjeen sellaisena, kun itse sen tein.

Ohje:

Pohja:

2 kananmunaa

1 dl sokeria

85 g tummaa suklaata

100 g margariinia

1, 25 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

Kuorrute:

85 g tummaa suklaata

50 g voita

0,25 dl sokeria

0,25 dl vettä

Kostutukseen:

½ dl vettä (kiehuvaa)

3 tl sokeria

1 rkl rommia

Väliin:

Aprikoosimarmeladia

(tai lemon curdia, jota itse laitoin)

1. Pohjan valmistus: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sulata margariini. Sulata myös suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää margariini suklaan joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

3. Lisää suklaaseos munavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

4. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 18cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40-50 minuuttia

6. Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä kunnolla.

7. Valmista kostutusliemi: Kiehauta vesi ja lisää joukkoon sokeri ja rommi. Anna jäähtyä.

8. Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan. (tai kolmeen, jos kakku on kovin paksu)

9. Kostuta pohja ja levitä sille lemon curdia ohut kerros. (myös aprikoosimarmeladi käy)

10. Laita kakkuun toinen (päällimmäinen) kerros ja kostuta sekin. Levitä sitten tasainen kerros marmeladia kakun päälle ja reunoille.

11. Valmista kuorrutus: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää voi nokareina joukkoon ja sekoittele, kunnes se sulaa.

12. Mittaa sokeri ja vesi keskenään pieneen astiaan ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut.

13. Kaada sokeriseos ohuena nauhana suklaan joukkoon koko ajan lusikalla sekoittaen.

14. Jos seos on haaleaa/kylmää kaada se välittömästi kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Lämmintä seosta pitää jäähdyttää hetki. Sen voi haaleana kaataa kakun päälle.

Nautitaan hyvässä seurassa kahvin kera! Nauru

Nyt tulee sarja koottuja selityksiä...

Hyvää kuvaa kakusta oli tosi vaikea saada, vaikka olikin valoisaa. Tumma pinta heijastaa valoa ja vääristää värejä. En osannut heijastusta korjata, vaikka testasin varmasti kaikki mahdolliset säädöt kamerasta.

Kuorrutuksesta tuli epätasainen, koska annoin sen jäähtyä liikaa ennen kakun päälle levittämistä. Teko vaiheessa se oli todella sileää ja tasaista. Olin vain itse kakkuni kanssa myöhässä siinä vaiheessa, kun kuorrutus olisi ollut valmis. En ollut vielä ehtinyt levittää marmeladia (lemon curdia) kakun pinnalle ja siihen menikin yllättävän paljon aikaa. Noh, sillä välin kuorrute oli jähmettynyt lusikoitavan paksuksi ja siitä ei enään saanut tasaisen näköistä pintaa kakun päälle. Hyvin kuorrute kyllä levittyi palettiveitsellä, ehkä epätasaisuus onkin leipurin vika...