Tein tätä jo viime viikonloppuna, mutta nyt vasta on aikaa päivitellä ohjetta blogiin. Mieli teki leipoa jotain helppoa ja nopeaa. Kaupassa sattumalta osui silmiini ruisjauhopussi ja sen kyljessä ollut mustikkakukon ohje. Hieman oma variaatiohan siitä taas tuli, mutta oli hyvää.

1246876758_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ohje suoraan pussin kyljestä:

Pohja:

125 g margariinia

½ dl sokeria

1 ½ dl karkeaa täysjyväruisjauhoa (Sunnuntai)

1 dl täysjyväohrajauhoja (laitoin sämpyläjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

½ l mustikoita

½ dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

1. Voitele piirakkavuoka (n. 24 cm halkaisija)

2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

4. Painele taikinasta noin puolet vuoan pohjalle ja reunoille.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakka vuoan pohjalle.

6. Kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi ja nosta täytteen päälle.

7. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

(Itselläni oli hieman suurempi vuoka, ja painelinkin koko taikinan siihen pohjalle. Hieman käänsin reunoja täytteen päälle. Hyvää se oli näinkin.)

Söimme tätä Valion kevyt vanilja-mustikkajäätelön kanssa.