Isännällä oli tuossa synttärit ja pitihän sitä jotain kakun tapaistakin tehdä. Hänen toiveestaan voileipäkakkua, josta en nyt tänne ohjetta erikseen laita. Voikkarin tein samalla ohjeella, kun täällä jo aikaisemminkin tekemäni kinkkuvoikkarin. Mutta sitten piti päästä taas kehittämään jotain hieman erilaista ja niinpä en sitten tehnyt ihan perinteistä kermatäytekakkua. Tein suklaakakkua, jonne tuli väliin Kinuskikissalta bongaamani baileystäyte.

1254753296_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kakussa on 4 munan gluteeniton suklaapohja

Pohjan tein tällä kertaa hyväksi havaitulla konstilla. Kolme lasia, joihin tulee saman verran kananmunia, sokeria ja sitten jauhoja. Tässä tapauksessa laitoin perunajauhoja, joiden sekaan sekoitin pari ruokalusikkaa kaakaojauhetta.

Baileystäytteen ohjeen otin suoraan Kinuskikissan blogista.

Täyte:

2 dl kermaa

½ purkkia mascarponetuorejuustoa

50 g tummaa suklaata rouhittuna

1 ½ liivatelehteä

1 ½ rkl sokeria

3 rkl baileys likööriä

1. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarponejuusto.

2. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä.

3. Kuumenna baileys kiehuvaksi ja sulata sitten joukkoon liotetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen täytteeseen.

4. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää sitten sokeria maun mukaan.

5. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Itselläni täytteestä tuli melko löysää, joten jouduin kokoamaan kakun reunavuokaan. Täyte kuitenkin hyytyi hyvin jääkaapissa.

Kakun kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

1254753278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä kuva leikatusta kakusta

Kuorrutteena on niin montakertaa hyväksi havaittu yhdistelmä suklaata ja smetanaa.

Kuorrute:

1 levy fatserin sinistä suklaata

1 purkki smetanaa

1. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen sitten hetkisen aikaa jäähtyä.

2. Lisää smetana joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte heti kakun päälle ja anna kovettua jääkaapissa.

Tästä tuli muuten ihan älyttömän hyvää! =)