Minulla oli eilen kynttiläkutsut ja tarjolle tekaisin hyydykekakkua. Itse tykkään niitä kovasti tehdä, koska ne valmistuvat niin vähällä vaivalla ja mielikuvitusta käyttämällä vaihtelua saa paljonkin. Tällä kertaa päätin yhdistää valkosuklaata ja mustikoita. Hyvää tuli jälleen kerran. Lisäksi tämä oli gluteeniton versio. Keksipohjan kekseinä olivat gluteenittomat digestivekeksit.
Nyt halusin myös hieman koristella kakkua, joten pursottelin sitten reunat flora vispillä. Päälle tein myös pienen reunuksen pursottamalla ja koristeeksi nakkasin muutaman hopeakuulan.
Nyt olin jopa niin ahkera kakkua tehdessäni, että sain vaihekuvat otettua. Tässäpä tulee ohjetta sitten vaihekuvien kera.
Ohje:
Pohja:
150 g digestivekeksejä (gluteenittomia)
40-50 g voita (sulatettuna)
Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 prk sunnuntain vaniljatuorejuustoa
130 g valkosuklaata (Pandan)
4 liivatelehteä
tilkka vettä/maitoa
Päällinen:
n. 2 dl mustikoita (jäisiä)
2 dl mustikkamehua (itselläni oli mustikka-vadelma)
2 liivatelehteä
Koristeluun:
½ prk flora vispiä
hopeakuulia
1. Sulata voi mikrossa. Murenna keksit muovipussissa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Itse pingotan aina kokonaisen arkin vuokaan ja leikkaan sitten ylimääräiset pois. Näin kakun siirtäminen on helpompaa tarjolle laittaessa.
3. Kaada keksinmurut vuokaan ja lisää voi joukkoon. Sekoittele seosta hieman ja painele se sitten tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
4. Vaahdota flora vispi ja laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
6. Lisää sunnuntai vaniljatuorejuusto vaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sitten sulanut suklaa joukkoon.
7. Kuumenna pieni tilkka vetä tai maitoa kiehuvaksi ja liota liivatelehdet joukkoon.
8. Lisää liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
9. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Siirrä jääkaappiin hyytymään n. 4-5 tunniksi.
10. Valmista päällinen: Ripottele kakun pinnalle jäisiä mustikoita (muutkin marjat toki käyvät esm. mansikat)
11. Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen ja kuumenna osa mehusta kiehuvaksi.
12. Liota kuumaan mehuun liivatelehdet ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada loput mehusta joukkoon.
13. Kaada liivateseos mustikoiden päälle lusikan kautta.
14. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Irroita sitten reunus vuoasta ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
15. Vaahdota flora vispi ja pursota kakun reunat ja päällinen. Koristele hopeakuulilla. Leikkaa leivinpaperista ylimääräiset reunukset pois.
Kakunhan voi ihan laittaa tarjolle näinkin, ilman mitään koristeita.
Kommentit