Äiti oli kokeillut Kodinkuvalehdessä ollutta pähkinäkinuskitortun ohjetta ja hyvää oli kuulemma tullut. Ohje kuulosti niin herkulliselta, että päätinpä sitten itsekin sitä testata. Ja kyllähän tuli taas niin syntisen hyvää herkkua... :) Se ei taida tuossa meidän kahvipöydässä kovin kauaa vanheta.

1258303877_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:


Pohja:

150 g margariinia sulatettuna

2 ½ dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 hapahkoa omenaa raastettuna

1 dl maitoa


Kuorrutus:

100 g voita/margariinia

2 dl fariinisokeria

1 dl kuohukermaa

200 g pähkinöitä

(tähän käy kaikki oman maun mukaan, itsellä oli saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä ja hasselpähkinöitä)

mustapippuria (oman maun mukaan)


1. Sekoita sulatettu margariini ja sokeri keskenään.

2. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja sekoita kevyesti.

3. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.

4. Kuori ja raasta omenat.

5. Lisää sitten taikinaan vuorotellen jauhoja, maitoa ja omenaraastetta ja sekoita taikina tasaiseksi.

6. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24-26cm) ja paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 30-35 minuuttia.

7. Valmista kuorrute: Lisää kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia kunnes seos sakenee.

8. Rouhi pähkinät ja lisää ne sitten seoksen joukkoon. Mausta mustapippurilla. (Pari kierrosta myllystä riittää.) Älä keitä enään.

9. Ota torttu uunista ja kaada kuorrute päälle, paista vielä n. 10 minuuttia.

10. Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irroittamista, niin kuorrutteen kinuski ehtii kunnolla jähmettyä.