Tehtiinpä isännän kanssa tässä taannoin itse hampurilaisia ja niiden kveriksi vielä kotitekoisia lohkoperunoita. Hampurilaisiin tein sämpylätkin itse. Luonnollisesti myös pihvit tehtiin jauhelihasta itse.

Sämpylätaikinan tein ihan mututuntumalla, joten siitä ei mitään tarkkaa ohjetta ole. Laitoin siihen nesteeksi ihan vaan vettä. Itse tykkään käyttää tuorehiivaa, vaikka tokihan tämän olisi voinut kuivahiivallakin tehdä. Taikinaan laitoin sunnuntain sämpyläjauhoja, hieman öljyä, suolaa ja siirappia.

1265288464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jauhelihapihveihin tuli 400g vähärasvaista naudan paistijauhelihaa. Korppujauhoja turvotin hetken aikaa vedessä ja lisäsin sitten taikinan joukkoon. Taikinaan tuli sitten lisäksi yksi kananmuna, suolaa, mustapippuria, grillausmaustetta ja yrttimaustetta. Isäntä paistoi pihvit panulla. Sipulit paistettiin tällä kertaa erikseen.

Lohkoperunat teen yleensä aina niin, että keitän ensin kuoritut perunat lähes kypsiksi kattilassa. Sen jälkeen viipaloin ne sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Laitan perunalohkot vuokaan ja reilusti öljyä perään. Lisäksi paljon mausteita mm. grillausmaustetta, pippuria, yrttisuolaa ja yrttimaustetta. Sitten paistetaan uunissa 200 asteessa, kunnes perunat ovat kypsiä.

Tarjolla oli lisäksi oliiveja, suolakurkkua, tomaattia, makeaa chilikastiketta ketsuppia ja sinappia. Hampurilaisen välissä oli myös salaattia, juustoa, hesen hampurilaiskastiketta, suolakurkkuja, tomaattia, ketsuppia ja sinappia. Oli muuten älyttömän hyvvää!