Vapaapäivää voi viettää hyvin leipomusten parissa. Mieleni teki mokkapaloja jo viikonloppuna, joten päätin sitten niitä tekaista. Olen kerran aikaisemminkin laittanut mokkapalojen ohjetta tänne blogiin, mutta se ei jotenkin mielestäni ollut ihan sellainen täydellinen ohje. Etsiskelin eilen aikani netistä ohjeita ja niitähän löytyikin lähes jokaisesta blogista. Kaikki ohjeet olivat melkein samanlaisia, joten päätin sitten hieman soveltaa noita ohjeita ja tein oman ohjeen. Näistä tuli kyllä hyviä, kuorrutteesta tuli ehkä hitusen paksua, mutta siihenhän olisi voinut laittaa hiukan enemmän rasvaa tai kahvia, jolloin se olisi ollut juoksevampaa. Pelkäsin kuitenkin tekeväni siitä liian löysää, joten jätin sen tarkoituksella vähän paksuksi.

1266334082_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:

4 kananmunaa

3 ½ dl sokeria

150 g margariinia (sulatettuna)

2 dl maustamatonta jugurttia (piimää, maitoa tai kermaa)

5 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

1. Vaahdota kananmunat jo sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Lisää sitten jauhoja, rasvaa ja jugurttia vuorotellen taikinaan ja sekoita sen verran, että ainekset sekoittuvat kunnolla. Älä vaivaa taikinaa.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille ja paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

5. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.


Kuorrutteeseen en osaa ihan tarkkaa ohjetta antaa, koska tein sen ihan täysin mututuntumalla.

Kuorrute:

2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

50 g margaarinia (sulatettuna)

n. 5 rkl vahvaa mustaa kahvia

tomusokeria

1. Sulata rasva ja lisää kahvi joukkoon.

2. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja lisää sitten tomusokeria pienissä erissä niin paljon, että kuorrute on sopivan paksua levitettäväksi pohjan päälle. Koristele nonparelleilla.