Meille on tulossa vierailijoita enemmän ja vähemmän tässä pääsiäisen korvilla, joten pitihän sitä jotain tarjottavaa tekaista. Ajattelin heti jotain rahkapiirakan tyylistä ja sitten keksin, että voisin jonkunlaisen tortun tehdä, johon voisin laittaa persikoitakin. Pohjaan nappasin ohjeen Kinuskikissalta täältä. Täytteen tempaisin ihan hatusta.

1270197226_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

Täyte:

1 prk säilykepersikkaa viipaloituna

1 prk rahkaa

1 prk kermaviiliä

2 kananmunaa

n. 1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmuna joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään eri kulhossa.

4. Lisää kuivat aineet taikinaan muutamassa erässä ja sekoita taikina tasaiseksi.

5. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (Itse käytin tässä 26cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa.)

6. Lado persikkaviipaleet pohjan päälle tasaisesti.

7. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Laita sokeria oman maun mukaan.

8. Kaada sitten täyte vuokaan persikoiden päälle. Paista torttua uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes se alkaa saada hieman väriä. Jos reunat tummuvat liikaa, voi tortun päälle laittaa folion.

Tarjoa kylmänä =)

1270197210_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää Pääsiäistä kaikille!