Pitkästä aikaa teki mieli leipoa jotain kuivakakkua. Minulta on kevään juhliin tilattu tiikerikakkua, joten päätin sellaisen tekaista ja samalla kokeilla yhtä uutta ohjetta.

1271849192_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vinkkejä kahvikakkujen valmistukseen:

  • Ota rasva ja kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön

(ne sekoittuvat parhaiten keskenään ollessaan samanlämpöisiä, kylmät kananmunat juoksettuvat helposti)

  • mittaa raaka-aineet huolella, käytä tasapäisiä mittoja
  • voitele ja jauhota kakkuvuoka valmiiksi
  • lämmitä uuni valmiiksi

Ohje:

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

3 rkl maitoa

1. Voitele ja korppujauhota n. 1,5l vetoinen kakkuvuoka.

2. Vaahdota huoneen lämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

3. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan hyvin sekoittaen.

4. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja lisää ne sitten taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa liikaa.

5. Ota taikinasta n. 1/3 erilleen ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe ja maito.

(Halutessa vaalean takinan joukkoon voi lisätä hieman sitruuna- tai appelsiinimehua)

6. Kaada sitten taikinat vuorotellen vuokaan niin, että syntyy tummia ja vaaleita kerroksia. Nostele haarukalla taikinaa pohjalta ylöspäin, että saat marmoroidun kuvion aikaiseksi.

7. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 50-60 minuuttia.

8. Kumoa kakku vadille ja anna sen jäähtyä vuoalla peitettynä, niin se säilyttää mehukkuutensa.