Näitä helppoja ja perinteisiä suklaarusuuja tehtiin aikanaan koulussa paljonkin. Kouluajoilta peräisin on myös resepti, jolla nyt näitä tein. Nämä suklaaruusut ovat menossa lakkiaispöytään ensi viikonloppuna ja niitä saikin oikein urakalla leipoa. Noin 250 kpl tuli tehtyä.

1275408481_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

600 g voita (suolatonta)

300 g sokeria ( 3 ½ dl)

600 g vehnäjauhoja (n. 9 ½ dl)

40 g kaakaojauhetta ( 1 dl)

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Parhaiten tämä onnistuu yleiskoneella lapavatkaimella.

2. Mittaa jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita ne keskenään.

3. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi.

4. Laita pursotin pussiin tähtitylla (itselläni 8mm) ja lusikoi taikina pussiin.

5. Pursota taikinasta pieniä pikkuleipiä pellille leivinpaperin päälle. Kannattaa ensin paistaa muutama koekappale. Jos pikkuleivät leviävät uunissa, lisää taikinaan hieman jauhoja.

6. Paista 180 asteisessa uunissa n. 7-8 minuuttia. Suklaaruusujen tulisi näyttää paiston jälkeen suunnilleen samoilta, kuin ennen paistoa.

7. Anna pikkuleipien jäähtyä ja koristele sen jälkeen sulalla suklaalla.