Uusimmassa Yhteishyvän ruokaliitteessä oli paljon ihania salaatteja. En kuitenkaan huomannut tehdä minkäänlaista kauppalistaa ostoksille lähtiessäni, joten ulkomuistin varassa jäi osa tarveaineista ostamatta. Tein sitten ostamistani aineista paria ohjetta muuntelemalla omanlaiseni iltapalasalaatin.

1278167624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

1 ruukkusalaatti

1 paketti arlan fetajuustoa (itselläni oli tavallista ja yrttimaustettua)

n. 200g katkarapuja (pakaste)

hunajamelonia (pieni puolikas)

vajaa litra tuoreita mansikoita

Kastike:

3 mansikkaa

2 rkl valkoviinietikkaa

4 rkl öljyä

suolaa

mustapippuria

1. Pese salaatinlehdet ja kuivaa ne. Asettele sitten laakealle vadille.

2. Kuutioi fetajuusto.

3. Leikkaa hunajamelonin puolikas suikaleiksi, poista kuori ja kuutioi hedelmäliha.

4. Perkaa ja siivuta mansikat.

5. Huuhtele katkarapuja kylmässä vedessä ja valuta ne hyvin.

6. Valmista kastike: Murskaa mansikat haarukalla. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

7. Kokoa salaatti haluamallasi tavalla salaatinlehtien päälle. Kaada kastike päälle ja tarjoile heti. Kyytipojaksi sopii esim. yrttivoipatongit.