Tämmöisen herkun bongasin Kinuskikissan blogista ja se pääsi oitis kokeiltavien listalle sijalle 1. Eilen sitten innostuin leipomaan ja tein tuon kyseisen piirakan. Ohje on siis suoraan tuolta kinuskikissalta, tosin tein siihen pieniä muutoksia. Käyttämäni aineet on suluissa.

1284816562_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl emmental-juustoraastetta

150g margariinia

½ dl vettä

Täyte:

150g punaista pestoa (laitoin purkillisen, 190g, vihreää pestoa)

150g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 200g)

150g salotti- tai kevätsipuleita (laitoin kaksi isoa tavallista sipulia)

250g kirsikkatomaatteja

½ ruukkua basilikaa (tätä en laittanut ollenkaan)

100g mustapekka-juustoa


1. Tee ensin pohja. Sekoita kulhossa juustoraaste ja jauhot. Lisää rasva nokareina joukkoon ja nypi sitten ryynimäiseksi käsin.

2. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (vuoan koko n. 24-26cm)

3. Sekoita pesto ja tuorejuusto keskenään ja lusikoi sitten seos pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

4. Leikkaa pienet sipulit neljään osaan ja kuullota niitä hetki mikrossa. Itse pienin sipulit melko pieneksi silpuksi ja paistoin niitä hetken pannulla. Sitten levitin sipulit kauttaaltaan pohjan päälle.

5. Pese tomaatit ja leikkaa ne puoliksi tai neljään osaan. Painele ne täytteen päälle.

6. Leikkaa mustapekka-juusto kuutioiksi ja ripottele piiraan pinnalle.

7. Halutessasi revi päälle vielä basilikan lehtiä.

8. Paista piirasta n. 40 minuuttia 200 asteessa.

Tämä oli kyllä tosi, tosi hyvää ja se tulikin syötyä melkein samoin tein...