Tätä piirasta tein jo toissa viikonloppuna. On vaan aina niin kamalasti kaikkea tekemistä, ettei blogia ehdi päivittämään. Tulee sitten kerralla useampi postaus, kun ehtii koneen äärelle istahtaa. Tätä piirasta tein, kun oli vieraita tulossa miehen synttäripäivää juhlistamaan. Olin alunperin ajatellut kinkkupiirakkaa, mutta käsiini tarttuikin kauppareissulla salamisuikalepussi.

1286193377_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjan tein tämän ohjeen mukaan. Vaihdoin vain vehnäjauhojen tilalle sämpyläjauhoja.

Täyte:

Salamisuikaleita pussillinen

200g valion kolmenpippurin tuorejuustoa

1 dl ruokakermaa

1 kananmuna

2 tomaattia

pinnalle juustoraastetta

1. Valmista ensin pohja ja painele se voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (itselläni oli n. 26cm:n vuoka)

2. Pehmitä tuorejuusto lusikalla. Sekoita sitten tuorejuuston joukkoon kerma ja kananmuna. Kaada täyte piirasvuokaan pohjan päälle.

3. Ripottele täytteen päälle salamisuikaleet. Siivuta tomaatit ja lado tomaattisiivut piirakan pinnalle. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

4. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla n. 30-40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos se alkaa tummua liikaa. Tarjoile lämpimänä.

Tämä oli tosi hyvää. Mausteita se ei pippurijuuston vuoksi kaivannut yhtään ja silti siinä oli juuri sopivasti ytyä. Salamisuikaleet ovat myös sen verran suolaisia, ettei suolaa tarvitse lisätä lainkaan.