Ja syy siihen on, että minusta tuli viime viikonloppuna rouva. On ollut niin paljon tekemistä jo usean viikon ajan. Olen kyllä leiponut mm. satamäärin pikkuleipiä ja lihapullia, tehnyt erilaisia ruokia ja piirakoita ja tietenkin suurin projekti oli hääkakut. Häiden ruokatarjoilut hoidimme suurimmaksi osaksi itse. Ainoastaan pääruoan olivat kokit tekemässä ja he myös hoitivat koko hääpäivän tarjoilun. Itse teimme sukulaisten kanssa talkooporukalla esityöt ruoanlaittoa varten ja valmistimme salaatit ja muut tarjoilut. Minä leivoin pikkuleivät ja tein täytekakut. Pestasin hyvän ystäväni sitten hääpäiväksi kakkuja koristelemaan.

Lähellekään kaikista en muistanut/ehtinyt tekovaiheessa kuvia ottaa ja itse hääjuhlasta otetut kuvat ovat kaikki sukulaisten ottamia. Tässä kuitenkin peri kuvaa kahvipöydän tarjoiluista, joissa hääkakutkin näkyvät.

IMG_3749.JPG

IMG_3751.JPG

Hääkakkuina meillä oli puolukkainen kinuskihyydykekakku, johon sain idean Kinuskikissan kinuski-puolukkatäytteestä. Tein täytettä vain isommat annokset ja pohjaksi tein kakkuihin gluteenittoman kääretorttupohjan. Pinnalle tein niin ikään kinuskikissan blogista bongatun vaniljakiilteen. Reunoihin halusin myös jotain, etteivät ne ihan paljaat olisi. Sulatin valkosuklaata ja temperoin sen. Sitten tein temperoidusta valkosuklaasta isoja lastuja kakkujen reunoille laitettavaksi. Koristeet tein kaikki marsipaanista. Koska hääkimppu koostui neilikoista ja vihreistä nauhamaisista lehdistä, pyrin noudattamaan kakuissakin samaa teemaa. Kaiken lisäksi ystäväni onnistui aivan upeasti toteuttamaan koristelun oman ideani pohjalta.

Alemassa kuvassa taka-alalla näkyy äitini tekemiä jugurttikakkuja (kuivakakut) ja sydänpikkuleipiä, jotka tein itse. Sydän pikkuleipien ohjeen bongasin Merjan leivonta ja askartelublogista.Tein pikkuleivät sellaisiksi, että sain niihin täytteen väliin. Täytteenä niissä aprikoosimarmeladia.