Tämän piirakka ohjeen näin alunperin Sakari Sokerin blogissa. Hän oli ilmeisesti bongannut ohjeen kuitenkin täältä Villa Kajavasta, josta minäkin sen kävin nappaamassa. Tuon ohjeen löysin jo kauan sitten, mutta en vain ole saanut aikaiseksi kokeiltua. Eilisellä kauppareissulla sitten nappasin ostoskärryyn aurajuustopaketin ja illalla leivoin tätä ihanaa piirakkaa. Ai, että oli kuulkaa hyvää. Täytyy sanoa, että en varsinaisesti ole mikään aurajuuston ylin ystävä. Pidän siitä vain tietyissä ruoissa, kuten joulupiparin päällä tai aurajuustoperunoissa. Tämä piirakka yllätti meidät positiivisesti. Siinä maistui kyllä aurajuusto, mutta ei mitenkään kamalan voimakkaasti, juuri sopivasti. Ja kyllä oli hyvää! Pohjan rakennekin oli juuri sopiva tähän piirakkaan, ei liian kova eikä liian pehmeä.

1298632483_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itselläni oli pikkaisen liian suuri tuo irtopohjavuoka, missä piirakan tein. Niinpä siitä ei kovin muhkeaa tullut, mutta maku kyllä korvaa sen puutteen. Tässä ohjetta

Ohje:

pohja:

2 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa (voi jättää pois)

1 tl leivinjauhetta

75g voita tai margariinia

½ dl maitoa

täyte:

3 dl juustoraastetta (esim. emmentalia)

100-150 g aurajuustoa

2 kananmunaa

1-2 dl maitoa (laitoin 1dl)

½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon pehmeä rasva. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää maito joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halkaisija n. 22-24cm) pohjalle.

3. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla 225 asteessa 10 minuuttia.

4. Valmista sillä aikaa täyte. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnamaiseksi täytteeksi. Tämä oli itselläni aika löysää ja aurajuusto jäi hieman klönttiseksi, mutta se ei vaikuttanut lopputulokseen.

5. Kaada sitten täyte pohjan päälle ja jatka paistamista uunin keskimmäisellä tasolla vielä 15-20 minuuttia.