Tänään leivoin pullaa pitkästä aikaa. Pitkästä aikaa halusin myös kokeilla korvapuustien tekoa. Niiden teossa, kun on omat niksinsä ja siltikään niistä harvoin saa julkaisukelpoisia puusteja aikaiseksi. Makuunhan se näkö ei tosin vaikuta ja hyviä niistä tuli tälläkin kertaa. Sain myös muutaman ihan oikean korvapuustin näköisen pullan aikaiseksi. Lisäksi tein ns. takuuvarmasti onnistuvia pullia, joita kehtaa vieraillekin tarjoilla.

1300455411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oikealla korvapuusteja ja vasemmalla omena-valkosuklaapullia

Pullataikinan tein ihan normaalilla puolen litran taikinan ohjeella. Taikinaan nesteeksi laitoin maitoa ja rasvaksi oikeaa voita.

Omena-valkosuklaapullissa täytteenä on paistonkestävää omenamarmeladia ja valkosuklaarouhetta sekä hieman kanelia.

1300455353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Korvaapuusteissa täytteenä voita, kanelia ja sokeria. Korvapuustien rulla taisi olla minulla himpun verran liian paksuksi kaulittu ja rasvaa täytteessä hieman liikaa, sen vuoksi osasta puusteista korvat työntyivät liikaa ulos. Osan myös painoin alas hieman eritavalla ja osan painoin phjaan asti. Pohjaan asti painetuista tuli parempia, vaikka osa niistäkin levisi uunissa.

1300455376_img-d41d8cd98f00b204e9800998e