Löysin tämmöisen herkun kuuloisen ohjeen jo aikoja sitten Makeaahyvää blogista ja ohje pääsi kokeiltavien listalle. Pakkasessa oli vielä viime vuotisia punaherukoita, joten laitoin niitä tähän piiraaseen, vaikka tuoreitakin olisi ollut tarjolla. Makuun eivät taatusti vaikuttaneet ja tästä tulikin oikein ihanan maukasta. Ohjekin oli oikein helppo ja nopea. Tällä kertaa kaikki meni ohjeen mukaan, ei tullut omia lisäsävellyksiä.

1312964032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:


Pohja:

1 dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

125 g sulatettua margariinia

1 dl vaniljajugurttia

1 muna


Täyte:

1 muna

2 dl vaniljajugurttia

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria


Pinnalle:

2-3 dl punaherukoita (tai muita marjoja)

 

1. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon.

2. Lisää sitten kuivien aineiden joukkoon margariini, jugurtti ja kananmuna. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista. (ei tarvitse vatkata)

3. Mittaa täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

4. Kaada pohjan taikina voideltuun piirakkavuokaan (24-26cm) ja levitä tasaiseksi.

5. Kaada täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele punaherukat pinnalle.

6. Paista piirasta uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 30-35 minuuttia.