Makeaahyvää blogissa oli todella mehevän ja herkullisen näköinen sitruunakakku, joten pitihän se itsekin sellainen sitten tekaista. Ohje on alun perin MyllynParhaiden ja itse otin sen siis tuolta Makeaahyvää blogista. Itselläni ei ollut käytössä sitruunaa, joten korvasin sen sitruunamehutiivisteellä, jota löytyy aina jääkaapista.

1319631967_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:


3 kananmunaa

2 ½ dl sokeria

5 dl erikoisvehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl sitruunamehua

1 sitruunan raastettu kuori (mulla ei ollut)

150 g margariinia sulatettuna

 

1. Sulata ensin margariini. (voitakin voi käyttää, mutta margariini sopii kuivakakkuihin paremmin)

2. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.

3. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. (voi jättää poiskin)

4. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

5. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen sitruunamehua, rasvaa ja kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.

6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 2l vetoiseen vuokaan. Itse käytin silikonivuokaa, joten sitä ei tarvinnut voidella.

7. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 45 minuuttia.

8. Kumoa kakku lautaselle ja anna jäähtyä vuoalla peitettynä. Koristele tomusokerilla.