Törmäsin tähän erittäin herkullisen kuuloiseen ohjeeseen jossain blogissa, en vaan kuollaksenikaan keksi missä. Tätä on kuitenkin leivottu aika monessakin eri blogissa ja googlettamalla löytyy ohje helposti. Laitan sen nyt kuitenkin tänne blogiin itselle muistiin. Tämä oli oikein hyvää ja maistui myös miehen sekä äidin työpaikoilla, joihin lahjoitin osan piirakasta. Kinderpiirakka on saanut nimensä maun mukaan, joka muistuttaa hieman kinder suklaiden makua.

1320249699_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:


Pohja:

6 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

6 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 dl kuumaa vettä

300 g margariinia

4 kananmunaa

 

Täyte:

150 g voita (huoneen lämpöistä)

5 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

 

Pinnalle:

200 g suklaata sulatettuna (esim. bandan maitosuklaa)

(valkosuklaata koristeluun)


1. Valmista ensin pohja: mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon.

2. Sulata margariini ja kiehauta vesi.

3. Lisää sitten margariini, vesi ja lopuksi kananmunat kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi massaksi. Ei siis tarvitse vatkata mitään.

4. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia.

5. Jäähdytä piirakka!

6. Valmista sitten täytteen voikreemi: Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella voikreemi tasaiseksi.

7. Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita sitten piirakka jääkaappiin kovettumaan.

8. Sulata pinnalle tuleva suklaa ja levitä se kylmän piirakan päälle. Koristele halutessasi valkosuklaalla. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa sitten pieniksi annospaloiksi.

 

Huom! Kannattaa säilyttää piirakka jääkaapissa.