Viime viikolla sain mieheni työkaverilta kakkutilauksen. Toiveena oli kinuskikakkua jollain kirpsakkaalla täytteellä. Tein sitten kakkuun kinuski-puolukkatäytteen ja päälle tietenkin kinuskia.

1321270002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huono kuva, kun aamutuimaan kakkua kuvasin...

Kakussa on pohjana ihan tavallinen 4 munan vaalea sokerikakkupohja. Kostutuksena jälleen maitoa. Väleissä sitten on kinuski-puolukkatäyte. Sitä varten keitin kinuskin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kinuskin pitää nimittäin olla kylmää, jotta se vaahtoutuu. Kinuskiin tuli 1 ½ dl kuohukermaa ja 1 ½ dl fariinisokeria. Niitä keitettelin n. 2 minuuttia ja sen jälkeen nostin kinuskin jääkaappiin jäähtymään. Seuraavana päivänä vaahdotin ensin n. 1 dl kermaa ja sitten kinuskin vaahdoksi. Nuo vaahdot yhdistelin keskenään ja lisäsin joukkoon 100g maustamatonta tuorejuustoa. Lopuksi lisäsin reilusti jäisiä puolukoita. Täyte riitti tuohon kakkuun juuri sopivasti kahteen väliin.

Pinnalle keitin kinuskin samassa suhteessa, kun väliinkin. Keittelin sitä vaan n. 20 minuuttia, jotta sain siitä tarpeeksi paksua pinnalle levitettäväksi. Vaikka en laittanutkaan kinuskiin yhtään rasvaa, jäi pintaan jostain syystä ikäviä laikkuja. Näin ei ole koskaan aikaisemmin käynyt ja syytä moiselle en osaa sanoa. Olisiko sitten teflonkattila ollut hieman huonosti pesty...

Reunapursotukset on tuttuun tapaan flooravispiä. Koristeeksi värkkäsin muutaman keltaisen marsipaaniruusun. Marsipaania oli sopivan värinen köntti jääkaapissa ja luultavasti siinä oli hieman sokerimassaa seassa. Valmiit ruusut tupsuttelin kullan värisellä tomuvärillä. Kaveriksi tein pandan tummasta suklaasta hieman lehtiä. Reunoille ripottelin vielä pikkuisen suklaaströsseleitä.

Toivottavasti kakku maistui!