Tein eilen jo valmiiksi pakkaseen porkkanalaatikot meille, äidille ja tädille. Tällä kertaa keittelin porkkanasoseenkin itse, kun yleensä olen sen valmiina ostanut. Mulla oli reilu 1kg porkkanoita ja ne sitten vaan keitin isossa kattilassa ja soseutin sauvasekoittimella. Tänä vuonna tein porkkanalaatikot riisipuuroon. Joskus olen kokeillut myös ohraryynipuuroa ja aika sama maku niistä tulee. Hyviä ovat molemmat. Tämä ohje on ollut blogissani aikaisemminkin, mutta muokkasin sitä pikkuisen ja lisäsin riisipuuron ohjeen tähän samaan. Vanhalla kuvalla mennään, mutta tulee uusi julkaisu tästä.

2138021.jpg

 

Ohje:

1 kg porkkanasosetta

5 dl valmista riisi-tai ohrapuuroa

½ dl siirappia

1 dl kermaa

1 kananmuna

50 g voisulaa

½ tl muskottipähkinää

½ tl valkopippuria

1 tl suolaa

1. Keitä riisi- tai ohrapuuro pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Lisää puuron joukkoon muut aineet ja sekoita massa tasaisesti sekaisin.

3. Annostele foliovuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti.

4. Halutessasi voit ennen paistoa ripotella korppujauhoja pinnalle ja lisätä muutaman voinokareen.


Riisipuuron ohje:

2 dl vettä

2 dl puuroriisiä

1 l maitoa (ei rasvatonta)

suolaa


1. Itse olen tehnyt riisipuuron kerroskattilassa, mutta samaan tapaan se menee ihan tavallisessakin kattilassa.

2. Laitetaan ensin vesi kiehumaan kattilaan ja lisätään kiehuvan veden joukkoon riisit. Keitetään kunnes riisit ovat imeneet kaiken veden. n. 10 minuuttia.

3. Tämän jälkeen lisätään maito ja sekoitellaan hyvin sekaisin. Jos tekee puuron kerroskattilassa voi maidon esilämmittää mikrossa, niin ei mene niin kauaa aikaa.

4. Annetaan puuron hautua miedeolla lämmöllä n. 1 tunti välillä sekoitellen. Tavallisessa kattilassa, jos keittää, kannattaa sekoitelle hieman useammin, ettei pala pohjaan.

Tällä ohjeella tulee hieman reilumpi satsi puuroa, eli kaikki ei mene tuohon porkkanalaatikkoon, mutta loputhan voi hyvin syödä tai tehdä niistä vaikka riisivanukasta.