Eilen auoimme miehen kanssa kilpaa jääkaappia ja pakastinta etsien jotain hyvää syötävää. Molemmilla teki mieli jotain syödä, mutta ei sitten kuitenkaan oikein löytynyt mitään sellaista. Niinpä ajattelin leipoa meille satsin muffinsseja. Ne, kun valmistuvat suhteellisen vähällä vaivalla ja ovat hyviä. Etsiskelin aikani netistä ohjetta, mutta päädyin kuitenkin täältä blogistakin löytyvään sinckers-muffinien ohjeeseen, jota hieman muokkailin.

1327581515_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:


100 g margariinia

1 dl maitoa

2 munaa

1 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoa

suklaata oman maun mukaan

( 80g hasselpähkinärouhetta) tätä ei ole alkuperäisessä ohjeessa


( näihin laitoin valkosuklaata rouhittuna n. 70g ja tummaa suklaata rouhittuna n. 35g. Lisäksi laitoin jokaiseen muffiniin tummasta suklaasta sydämen. Näihin voi käyttää oman maun mukaan ihan mitä tahansa suklaata n. 100g)



1. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä, mutta älä anna kiehua. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva-maitoseosta ja jauhoseosta vuorotellen vaahtoon. Lisää suklaarouhe (ja hasselpähkinärouhe) käännellen taikinaan.

3. Täytä muffinssivuoat taikinalla ja paista 225 asteessa 10-12 min. (jos haluat laittaa suklaasydämen muffineihin, niin täytä vuoat ensin vain puolilleen, paina sitten suklaasydän keskelle ja lisää hieman taikinaa)

 

1327581539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tässä suklaasydämet, laitoin vielä tuohon päälle pikkaisen taikinaa.