Tein viime perjantaina tätä mutakakkua vieraille tarjottavaksi. Tämä ohje löytyy blogista jo aikaisemminkin, mutta tein siihen nyt hienoisen muutoksen, joka muutti koko kakun olemuksen eriksi. Sen vuoksi julkaisen tämän ohjeen uudestaan. Tuo radikaali muutos oli se, että lisäsin taikinan joukkoon n. puoli pussia turkinpippuri rouhetta. Tuo pieni lisäys toi kakkuun ihanan salmiakkisen säväyksen. Maku muistutti hieman salmiakkisuklaata, mutta oli kuitenkin paljon miedompi. Yllätyksekseni salmiakki kuitenkin mastui ihan selvästi kakussa. Suosittelen kaikille salmiakkisuklaan ystäville.

 

1326743435_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:

150g margariinia

200g suklaata (Fazer Lontoonrae)

4 kananmunaa

2dl sokeria

2½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria


1. Mittaa rasva kattilaan ja sulata se hellalla miedolla lämmöllä.

2. Paloittele suklaa ja lisää suklaapalat sulaneen rasvan joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut rasvan joukkoon.

3. Vaahdota sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Kaada suklaaseos vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti sekaisin. Kaada sitten jauhoseos joukkoon ja sekoita takina tasaiseksi.

6. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

7. Irroita jäähtynyt kakku vuoasta ja sihtaa pinnalle tomusokeria.

 

Huom! Mikäli haluat tehdä salmiakkisen version, lisää jauhojen sekaan puolipussia (tai maun mukaan enemmänkin) turkinpippurirouhetta. Sekoita sitten jauhot huolellisesti taikinaan!