Tässäpä on nyt sitten ristiäisten pääkakku, eli itse ristiäiskakku. Kakussa on ihan tavallinen 8 munan vaalea sokerikakkupohja ja kostutuksena ihan vain maitoa.

1332953298_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1332953375_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytteenä tässä on suklaa-vadelmatäyte. Pinnalla on valkoinen sokerimassalevy, jonka alla on voikreemi. Reunat ja pursotukset on flora vispiä. Kukat marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta ja itse koriste on kokonaan sokerimassaa.


Täytteen ohje:


4 dl kermaa

400 g vaniljatuorejuustoa

n. 100 g tummaa suklaata

3 dl vadelmia

 

1. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto vaahdon joukkoon.

2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää sitten vadelmat (jos käytät pakastevadelmia, ne kannattaa valuttaa ensin. Tuoreet voi lisätä suoraan) ja sekoita varovasti lusikalla, niin ettei vadelmat mene ihan mössöksi.

Tämä määrä riittää 8 munan kakkuun kahteen väliin!

 

1332953401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1332953349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Voikreemi:

500g suolatonta voita

250g sokeria

125g vettä

1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta seos. Jäähdytä sitten pakastimessa tai jääkaapissa kylmäksi. Huom: seoksen pitää olla kylmää! (huoneenlämpöinen ei käy)

2. Paloittele voi yleiskoneen kulhoon ja vatkaa sitä keskinopeudella lapavatkaimella n. 15-20 minuuttia

3. Kaada voin joukkoon sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan hiljaisella nopeudella sekoittaen. Jatka sitten vatkaamista vielä n. 15 minuuttia keskinopeudella.

4. Voikreemi säilyy huoneenlämössä kelmulla suojattuna tai kannellisessa astiassa n. 2 viikkoa. Sitä voi valmistaa myös kreemiruusuja ja maustettuna se sopii myös esim. mokkakreemikakun kuorrutteeksi.