Banaanit olivat uhkaavasti menossa sen näköiseksi, ettei niitä olisi enään kehdannut syödä, joten niistä sitten tuli leivottua kakkua. Ohjeen löysin googlettamalla, mutta en enään yhtään muista mistä. Taikinasta voi tehdä myös muffinsseja, jos ei halua kakkua tehdä. Tämä oli oikein hyvää ja maistui parina seuraavanakin päivänä. Kesti myös oikein hyvin pakastuksen.

1334745725_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:

 

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta (tummaa)

2 dl sokeria

2½ tl leivinjauhetta

2 dl flora vanillaa

3 kananmunaa

2-3 isohkoa banaania

1½ dl margariinia (sulaa)

reilusti suklaarouhetta (laitoin 260g yhteensä tummaa ja valkosuklaata)

 

Kuorrutus:


1 dl kermaa

130 g tummaa suklaata

(sipaisu hilloa tai esim. lemon curdia)

 

1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Voit käyttää myös juoksevaa margariinia.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon kaikki muut aineet hyvin sekoittaen. Banaanit voi muussata haarukalla tai sauvasekoittimella.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1,8l) ja paista uunissa 175 asteessa alimmalla ritilätasolla n. 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä n. 10 minuuttia ennen kumoamista.

4. Valmista kuorrute: Lämmitä kerma kattilassa, ei tarvitse kiehua. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää sula suklaa lämpimän kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

5. Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ohut kerros jotain hilloa tai lemon curdia. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele halutessasi strösseleillä.

1334745698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e