Löysin tämän ohjeen ihan sattumalta MarinKyökistä, kun googlettelin erilaisia ohjeita. Tämä näytti ja kuulosti niin hyvältä, että piti hetimiten kokeilla ja kyllä olikin tosi hyvä piirakka. Tätä on meillä leivottu jo useamman kerran. Suosittelen!

1334917813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:


Tällä ohjeella tulee piirasvuokaan sopiva annos (pellilliseen kaksikertainen annos)

 

Pohja:

125 g voita

1½ dl sokeria

1 kananmuna

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria


Täyte:

Purkillinen säilyke persikoita

1 prk maitorahkaa (250g)

2 dl kermaa

3 kananmunaa

½ dl sitruunamehua

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

 

1. Valmista ensin pohja: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää joukkoon kananmuna ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

3. Taputtele taikina voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille. (tai pellille leivinpaperin päälle)

4. Tee sitten täyte: Kuutioi (tai soseuta) persikat ja levitä ne pohjan päälle.

5. Mittaa kulhoon muut täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos persikoiden päälle vuokaan.

6. Paista piirakkaa 200 asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.