Tuoreita masikoita maistellessa tuli mieleen, että niistä pitäisi saada oikein kunnon mansikkakakku. En sitten kuitenkaan jaksanut alkaa täytekakkua tekemään ja päätinkin tehdä kääretortun.

1771632.jpg

Innostuin sitten vielä värkkäämään siitä tarjolle tuommoisia leivoksia. Kyllä ne maistuvat kahvin kanssa ihanasti kesälle ja mansikoille.

Kääretorttupohjan ohje:

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1771586.jpg    1771590.jpg

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kuohkeaa, kun vispilästä jää kuvio vaahdon pintaan. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti vain sen verran, että jauhot sekoittuvat.

1771594.jpg    1771604.jpg

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti ennen kuin otat sen pois pelliltä. Laita pöydälle leivinpaperia, jonka päälle ripottelet hieman sokeria. Nosta kääretorttulevy sokeroiden leivinpaperin päälle ja irroita varovasti päällimäinen leivinpaperi.

1771618.jpg    1771626.jpg

Tee haluamasi täyte. Voit käyttää myös pelkkää hilloa, jolloin sen voi levittää hieman lämpimän levyn päälle. Itse tein täytteen kermasta ( 2 ½ dl ), rahkasta ( ½ ) purkkia + tuoreita masikoita, jos käytät kermaa anna kääretorttupohjan jäähtyä ensin. Kääri levy rullalle leivinpaperia apuna käytten. Anna kääretortun kostua pari tuntia jääkaapissa leivinpaperin sisällä ennen tarjoilua.