1754988.jpg

Tein tuossa viikonloppuna tämmöisen juustotortun ja ajattelin nyt laittaa sen tänne blogiin, jotta joku muukin voisi kokeilla kuinka hyvää se on!

Pohja:

12 kpl täysjyvä digestive keksejä

75 g voita tai margariinia

1 rkl sokeria

Murenna keksit tehosekoittimessa pieniksi muruiksi ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi joko käsin tai tehosekoittimella. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. (halkaisija n. 24cm.)

1754917.jpg

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g valkosuklaata

1 kananmuna + 3 keltuaista

1 rkl vaniljasokeria

1 dl sokeria

Sulata valkosuklaa liedellä vesihauteessa tai mikrossa. Muista olla varovainen sulatuksen kanssa, valkosuklaa ei kestä kuumuutta yhtä hyvin kuin tummasuklaa.

Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Erottele keltuaiset ja valkuaiset 3 munasta ja sekoita keltuaiset kokonaisen kananmunan joukkoon. Lisää sokerit ja kananmunaseos valkosuklaaseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

1754920.jpg

Kaada täyte keksipohjan päälle.

1754923.jpg

Paista torttua 150 asteessa noin tunti kunnes se on kauniin ruskea. Torttu jää hieman löysäksi lämpimänä, mutta jähmettyy kyllä jäähtyessään. Ripottele päälle halutessasi hieman tomusokeria ja tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.

1754928.jpg