Leivoin eileen äiteen kanssa kuivakakkua, jonka ohjeen bongasimme vanhasta kodinkuvalehdestä. Kakusta tuli oikein maukas. Tänään meinasi kuvaajalle hätä iskeä, kun kakusta oli vain pieni pala enää jäljellä. Piti oikein kahvipöydässä toppuutella, että älkää syökö yhtään palaa ennen kuin saan siitä kuvat otettua. =) Olisi varmaan pitänyt ottaa kuva lautasella olevista murusista... ne siitä jäi jäljelle... oli niin hyvää. =)

1806626.jpg

Ohje:

200 g voita tai margariinia

1 ½ dl sokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

1 tl appelsiinin kuorta

1 ps (120g) valkoista suklaarouhetta (levy suklaa käy myös)

(3 rkl appelsiinin kuoripaloja)

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Siivilöi kuivat aineet joukkoon.

2. Pese appelsiini. Raasta tarvittava määrä kuoresta ja purista hedelmästä mehu. Lisää raastettu kuori, mehu, valkosuklaarouhe ja halutessasi kuoripalat taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

3. Nostele taikina korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. (n. 2 litraa) Paista 175 asteessa noin tunti.