Tänään vietettiin sadepäivää näillä leveysasteilla ja oli kerrankin hyvää aikaa leipoa pullaa. Siis oikein tavallista kotipullaa... ok, myönnetään... oli pakko kehittää taas jotain ihan peruspullaa kummempaakin. =) Teki mieli tehdä leikattuja pitkoja ja innostuin sitten täytteen kehittelyssäkin. Tässäpä olisi sitten pitko kuvallisten ohjeiden kera.

1819514.jpg

       1819559.jpg   1819549.jpg

Ota pullataikinasta noin 400-500 g palanen ja kaulitse siitä n. 25x35 cm:n kokoinen levy. Levitä täytettä levyn päälle tasainen kerros ja kääri sitten levy rullalle lyhyeltä sivulta alkaen. Rullaa saa olla napakka, mutta ei liian tiukkaan kääritty.

       1819527.jpg   1819522.jpg

Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia ulokkeita. Älä leikkaa ihan pohjan asti! Pidä sakset hieman vinnottain leikatessasi ulokkeita. Leikkaa niin, että ensimmäisen jätät keskelle sitten taita seuraava oikealla ja kolmas vasemmalle, neljäs tulee taas keskelle. Jatka näin loppuun asti, niin että viimeinen jää keskelle. Jos pitkoon vielä jää pieni pätkä taikinaa, taita se pitkon alle. Tiivistä pitkoa hieman pituus suunnassa ja painele se sitten reunoilta tasaiseksi.

Täytteen ohje:

100 g voita (pehmeää)

120 g sokeria

80 g vaniljakreemijauhetta

200 g sitruunarahkaa

0,5 dl vettä (haaleaa)

puolikkaan appelsiinin mehu

1. Mittaa kaikki muut aineet kulhoon paitsi vesi. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi varovasti joukkoon. Jos täyte on löysää, ei vettä välttämättä tarvitse lisätä ollenkaan. Nesteen määrää on vaikea arvoida, koska appelsiinista saatavan mehun määrä vaihtelee. Löysää täytettä voi myös kovettaa jääkaapissa ennen käyttöä. Täyte soveltuu myös pikkupullien täytteeksi.