Leipomispäivän saldona syntyi myös ihanan mehukas ja maukas porkkanakakku. Tämän voi tehdä piirakan tapaan uunipellille tai kakkuvuokaan, kuten itse tällä kertaa päätin tehdä. Sainpahan laittaa toisen pakastimeen. Toisesta ei enää ole jäljellä juuri mitään, on se vaan niin herkkua =)

1824711.jpg

Ohje:

5 kananmunaa

5 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl soodaa

1 rkl kanelia

1 rkl vaniljasokeria

125 g margariinia (sulatettua)

n. 8 dl porkkanaraastetta

Tuorejuustopäällinen:

100 g maustamatonta tuorejuustoa (Hovi)

250 g rahkaa

3 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

(pinnalle mantelirouhetta)

Itse tykkään enemmän toisesta päällisestä, mutta halusin tuota kokeilla. Siitä tuli kyllä ihan hyvän makuinen, mutta laitan tähän alle myös toisen päällisen ohjeen

Sulatejuustopäällinen:

½-1 paketti sulatejuustoa (n. 200g)

3 ½ dl tomusokeria

60 g voita

1. Mittaa kuivat aineet valmiiksi kulhoon. Pese ja raasta kuoritut porkkanat.Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää rasva kananmuna vaahdon joukkoon. Lisää sitten kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoittele käsin, niin että taikinasta tulee tasaista.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille tai kahteen kakkuvuokaan. Taikinasta tulee yksi iso (8 munanvuokaan) ja yksi pieni (3 munan vuokaan) pyöreä kakku.

4. Paista kakkua uunissa keskiritilätasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

5. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Molemmat päälliset valmistetaan sekoittamalla kaikki aineet sähkövatkaimella tasaiseksi.

6. Levitä päällinen lastalla kakun päälle ja halutessasi ripottele mantelirouhetta pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.