Siivoilin tuossa kirjahyllyä ja kauan sitten unohtamani suklaa kirja putosi kirjaimellisesti silmille. Innostuin sitä sitten siinä pläräilemään ja tuli sitten mieleen (yllättäen) kokeilla riisimuropalojen reseptiä. Helppo resepti ja aivan tautisen ihania herkkuja! Ja siis niidenhän täytyy olla terveellisiä, koska niissä on sentään riisimuroja. =) Katosivat parempiin suihin aika ripeästi, kun laitoin pöydälle.

1791210.jpg

Ohje:

VAALEA KERROS:

50 g voita (suolatonta)

1 rkl vaaleaa siirappia

150 g valkosuklaata (pieninä paloina)

50 g riisimuroja

TUMMA KERROS:

50 g voita (suolatonta)

2 rkl vaaleaa siirappia

125 g tummaa suklaata (pieninä paloina)

75 g riisimuroja

1. Voitele nelikulmainen vuoka, jonka sivun pituus on noin 20 cm, ja peitä pohja leivinpaperilla.

2. Vaalea kerros: Sulata voi, siirappi ja valkosuklaa varovasti vesihauteessa jatkuvasti hämmentäen.

3. Nosta liedeltä ja lisää riisimurot, sekoita hyvin.

4. Siirrä taikina vuokaan, painele tiiviiksi ja tasoita pinta.

5. Tumma kerros: Sulata voi, siirappi ja suklaa vesihauteessa.

6. Nosta liedeltä ja lisää riisimurot sekoittaen hyvin, jotta murot peittyvät suklaaseen. Kaada tumma riisimurokerros vaalean kerroksen päälle ja nosta jääkaappiin, jotta ylin kerros kovettuu.

7. kumoa kakku vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.

( Riisimuropalat säilyvät noin neljä päivää jääkaapissa kelmun alla. (Jos säilyvät.... ei meillä ainakaan...))